Buienradar Brabant


 
Nederland als Stateloze Democratie
11 november 2018
In het kader van de tentoonstelling het Museum als Parlement ben je op 11 november van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst Nederland als Stateloze Democratie. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het deel van het Van Abbemuseum dat tijdelijk tot parlement is verklaard. Dit nieuwe parlement is geïnspireerd op de idealen van de Rojava revolutie in Noord-Syrië, waar een multi-etnische coalitie een nieuwe vorm van stateloze democratie in praktijk brengt, gebaseerd op lokaal zelfbestuur, feminisme en ecologie.

Tijdens de bijeenkomst verkennen politici, activisten en kunstenaars samen wat de idealen van de Rojava revolutie voor Nederland zouden kunnen betekenen. Kunnen we de staat opeisen als coöperatief? Is het co-presidentschap van één man en één vrouw voor elke organisatie uitvoerbaar? Kan de gemeente tot commune verklaard worden? En kunnen we de grondwet collectief herschrijven tot een nieuw sociaal contract?

Met bijdragen van Tayfun Balçık (The Hague Peace Projects); Olave Basabose (Black Queer & Trans Resistance); Ozan Demir (Federatie van Arbeiders uit Turkije in Nederland, HTIF); Serda Demir (Nieuwe Democratische Jongeren, YDG); Jelle de Graaf (Bij1); Rutger Groot Wassink (GroenLinks Amsterdam); Laina van der Heiden (Revolutionaire Eenheid); Murat Memis (SP Eindhoven); Kenan Testan (Demned); Jeannette Vos (G1000); Sebastiaan Wolswinkel (PINK); Berivan Yiğit (Internationale Vrije Vrouwen Stichting). Met muziek van Peshmerge. Voorzitter: Ernst van den Hemel.

Geprogrammeerd door Serda Demir en Jonas Staal in samenwerking met de programmeringscommissie van het Museum als Parlement.

De bijeenkomst is gratis te bezoeken, je hoeft daar niet voor te reserveren. Indien je ook het museum wil bezoeken heb je een geldig entreebewijs nodig. De bijeenkomst heeft Nederlands als voertaal.

Het Museum als Parlement is nog te bezoeken tot 31.08.2019. 
lees meer
 
 
 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook