Buienradar Brabant


Opening bibliotheektentoonstelling Hans Stevens ‘Mijn wereld is de uwe, uw wereld is de mijne’
25 november 2018
Graag nodigen wij je uit voor de opening van de tentoonstelling ‘Mijn wereld is de uwe, uw wereld is de mijne’ van Hans Stevens op zondag 25 november van 15.00 uur tot 17.00 uur in de bibliotheek van het Van Abbemuseum.

De tentoonstelling
In het werk van de Tilburgse kunstenaar / filosoof Hans Stevens (1948 – 2013) speelt taal en onderzoek een belangrijke rol. Hieruit ontwikkelt hij het zogenaamde EN-principe, een meerdimensionaal taalontwerp, gestalte gegeven in 'de weg bij het een boek EN'. In deze ‘woordbeelden’ worden verschillende verbindingen gelegd, waardoor steeds weer andere betekenissen ontstaan.

Maar Stevens gebruikt taal niet alleen als betekenisgever, als verwijzing, maar ook als beeld. Hij krijgt vat op de wereld door deze in taal te vangen in een verslag van en aan de wereld. Het resultaat is een oneindig aantal vellen papier waarop al schrijvend en tekenend de wereld in ogenschouw wordt genomen. Iedere dag weer, 365 dagen lang en jaar in jaar uit.

Welkomstwoord en korte toelichting door curatoren Diana Franssen en Sandra Eijkman. Optreden van de YanKees.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, je hoeft daar niet voor te reserveren. Indien je het museum wil bezoeken heb je een geldig entreebewijs nodig.

De tentoonstelling is te bezoeken van 27.11 tot en met 10.02.2019.

---

De YanKees
Voor de 2e maal uitgedaagd!
Hans Stevens – uitdager die hij was – heeft mij (Kees Hogenhout), vlak voor zijn laatste expositie in 2012 bij Galerie Kokon te Tilburg, weten te ‘strikken’ om per week dat de galerie open was LIVE met een nieuw liedje op de proppen te komen. Een wijze les / opdracht om mij vooral maar te stimuleren weer meer muziek te gaan maken. Inmiddels heb ik mijn oude kompaan (Jan Luijsterburg) teruggevonden. Wij beiden zullen zorgen dat dit komende optreden in het Van Abbemuseum de goedkeuring van Hans zal kunnen wegdragen. Onze naam is kortweg de YanKees. Alle liedteksten zijn in het Nederlands. Een enkele vraagt wel wat multitasking (of the brain)…
lees meer

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook